EKY:n Herrasmieskerho

EHK perustettiin 8.12.2009 kantavana ajatuksena se, että EKY:n vähemmistönä olevilla miesopiskelijoilla olisi yhteinen oma juttu ja helppo tapa tutustua toisiinsa. Voimme sääntöjemme puitteissa valita jäseniksimme myös naisia, vaikka vielä näin ei ole tapahtunut. Kerho järjestää jäsenilleen toiminnallisia kokouksia sekä kaikille EKY:läisille avoimia tapahtumia. Vuosien varrella olemme järjestäneet mm. Megazone-reissun ja vaellusretken Nuuksioon. Vuosittain Kuopiossa toistuvia tapahtumiamme edustavat mm. kahvin ja itseleivottujen pullien tarjoilu muille EKYn jäsenille naistenpäivänä sekä jääkiekon MM-kisojen kisakatsomoiden järjestäminen.

EHK:n puheenjohtaja: Matias Leminen
EHK:n sihteeri: Valtteri Viloma

Vähemmistön asialla

...eli kuinka selvitä kaikkien ihanien naisten kanssa seuraavat vuodet

Koska tässä nyt moiseen tilaisuus tarjoutuu, onnittelen omasta puolestanikin kaikkia uusia eläinlääketieteen opiskelijoita. Teillä on edessänne mielenkiintoisia ja
opettavaisia, mutta myös työteliäitä ja niin henkisesti kuin fyysisestikin rasittavia aikoja. Tosin jokainen on pääsykokeeseen osallistuessaan antanut luvan itsensä  rääkkäämiseen seuraavien kuuden vuoden aikana. Mitäs läksitte. Toivottavasti tänäkin vuonna kovan seulan läpäisee ainakin muutama miespuolinen hakija. Ohessa muutama sana lähinnä heille.

Miehenä Eläinlääkiksessä

... Eli kuinka selvitä naisvaltaisessa tiedekunnassa?

Miehiä on eläinlääkiksessä vähän. C-64 Chimaeralla suhde on 1:59. Nykypäivän trendi on ollut selvästi se, että eläinlääkärin työ ei ole yhtä miehekästä, kuin lääkärin. Itse en näe väitteessä mitään logiikkaa. Ajattelepa itse. Kumpi on miehekkäämpää, tapella itseäsi sata kertaa painavamman ähkyhevosen kanssa vai kuunnella 70-vuotiaan Irman (nimi muutettu) lonkkavaivoista? Eikö ole miehekkäämpää tutkia 20-vuotiaan neitosen mirriä, kuin edellä mainitun Irman vastaavaa? Seuraava selviytymisopas ensimmäisen vuosikurssin miehelle saattaa sisältää sarkasmia ja ehkä jopa huumoriin erhottua sovinismia. Tämä siis varoitukseksi herkkähipiäisemmille naislukijoille, jooiden kannattaa ehkä kääntää sivua tässä vaiheessa.