Finlandssvenska vetmed (FSV)

Finlandssvenska vetmed (FSV) är en klubb som fungerar under Eläinlääketieteellinen kandidaattiyhdistys ry (EKY). Klubbens idé är att ordna svenskspråkiga evenemang och att föra ihop alla som vill prata och umgås på svenska. Svenskspråkiga föreläsningar, exkursioner, praktiska kvällar, kollegakvällar m.m. står på vår to do- list. Förslag på evenemang tas gärna emot!

Vem får bli medlem?

Alla som är medlemmar i EKY får också bli medlemmar i FSV – oberoende av modersmål. För tillfället (ända till slutet av år 2014) har vi ingen medlemsavgift. Evenemangen är riktade både mot de som har svenska som modersmål och till de finskspråkiga (eller av annat modersmål) som vill förbättra eller öva på sin svenska utan att behöva vara oroliga för att säga fel. Skicka ett mejl med ditt namn och e- postadress så är du medlem. Välkommen med!

Lyhyesti suomeksi

Finlandssvenska vetmed (FSV) toimii Eläinlääketieteen kandidaattiyhdistys ry:n alaisuudessa tarjoten ruotsinkielisiä tapahtumia kaiken kielisille. Jos haluat harjoitella tai parantaa ruotsin kielen taitojasi mukavassa ympäristössä ilman suorituspaineita, niin olet hyvin tervetullut! Vuoden 2014 loppuun asti jäsenyys on ilmainen.

Evenemang på gångs:

Halaremärkestävling: alla medlemmar i EKY har möjlighet att designa ett halarmärke till klubben och samtidigt utveckla vår klubbs första emblem. Hämta inspiration från din egen halare eller kompisens, även www.merkillinen.fi har ett litet galleri. Skicka in ditt (eller dina) bidrag till klubbens e-post!

Deadline: 6.11.2014 kl. 23:59

Ge feedback eller förslag på svenskspråkigt evenemang till:

E- post: Finlandsvenska-vetmed(a)helsinki.fi

Facebook: Finlandssvenska vetmed (FSV)

Grundare: Mathilda Sjöholm (mathilda.sjoholm(a)helsinki.fi)

Ordförande-, sekreterare- och kassörsposterna slås fast inom kort.