Opintoasiat

Edunvalvonta

Yksi EKY:n tärkeimmistä tehtävistä on huolehtia jäsenistönsä eduista niin opintoasioissa kuin yleisen hyvinvoinnin kannalta. Tämän EKY toteuttaa ylläpitämällä tiivistä yhteyttä tiedekunnan kanssa. Yksi näistä keinoista on hallituksen kuukausittaiset tapaamiset dekaanin kanssa, joissa voidaan suoraan kertoa dekaanille pinnalla olevista ongelmista ja kysyä hänen mielipidettään erinäisistä asioista. EKY:llä on lisäksi aina nimitettynä koulutus- ja sosiaalipoliittinen vastaava, tuttavallisemmin kopo ja sopo, jotka ottavat asiakseen parantaa opiskelijoiden opintoja ja jaksamista. EKY pyrkii vaikuttamaan aktiivisesti HYY:n edustajistossa ja tällä hetkellä myös Ylioppilaskunnan hallituksesta löytyy ekyläinen. EKY:llä on myös edustajansa monissa yliopiston ja tiedekunnan päättävissä elimissä, kuten yliopistokollegiossa, tiedekuntaneuvostossa, useissa eri tiedekunnan toimikunnissa ja työryhmissä, Eläinlääkäriliitossa sekä eläinsairaalan johtokunnassa. Heidän kauttaan pystymme välittämään opiskelijoiden mielipiteet hallinnolle, opetushenkilökunnalle ja koko eläinlääkärikunnalle.

Mitä EKY siis tekee konkreettisesti jäsentensä hyväksi? Esimerkiksi viime aikoina on opetushenkilökunnalle välitetty opiskelijoiden toiveita mm. tulostamiseen sopivasta luentoprujujen asettamisesta nettialustoille, tenttituolsten ilmestymisestä samaan paikkaan sekä kurssiaikataulujen ajoissa saamisesta ja niiden sisällöstä. EKY on tehnyt kyselyn, jonka on ollut tarkoitus selvittää syitä kollegahaastatteluissa ilmenneeseen, vastavalmistuneiden epävarmuuteen työelämässä, ja jonka tuloksia on esitelty mm. eläinsairaalan johdolle. Nyt hallopedien kautta EKY on aktiivisesti mukana, kun tiedekunta on muodostamassa toimenpidesuunnitelmaa vuosille 2013-16. Työn alla on myös alumnitoiminnan kehittäminen, minkä on tarkoitus lisätä opiskelijoiden kontakteja ja valmiiden eläinlääkäreiden kanssa ja sitä kautta luoda opiskelijoille selkeämpää kuvaa työelämästä.

Jäsen, muistathan siis, että sinusta halutaan huolehtia, ja mahdollisia vaikuttamisreittejä löytyy rutkasti. Jos sinua vaivaa jokin opinnoissa etkä oikein tiedä miten sen voisi ratkaista, älä jätä sitä kahvipöytävalitteluksi vaan kerro siitä kopolle, sopolle tai laita vaan viestiä Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai nyt voit kertoa sinua vaivaavan ongelman myös anonyymisti tänne https://elomake.helsinki.fi/lomakkeet/33651/lomake.html.