Yhdistyksen esittely

Eläinlääketieteen Kandidaattiyhdistys ry (EKY) on eläinlääketieteen opiskelijoiden tiedekuntajärjestö. EKY järjestää jäsenistölleen kulttuuri-, opinto-, ja sosiaalipalveluja ja edistää jäsenistönsä harrastusmahdollisuuksia. EKY pyrkii edistämään eläinlääkäriopiskelijoiden etuja monilla sektoreilla, mm. tiedekunnan eri elinten opiskelijaedustajien kautta ja yhteistyöllä monien organisaatioiden, kuten Suomen Eläinlääkäriliiton kanssa.

EKY:n juuret ovat Eläinlääketieteellisen Korkeakoulun Ylioppilaskunnassa, joka perustettiin vuonna 1946. Korkeakoulun liityttyä Helsingin yliopistoon vuonna 1995 EKY jatkoi toimintaansa Eläinlääketieteen Kandidaattiyhdistyksenä, Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan alaisena järjestönä.

EKY:n jäseniä voivat olla kaikki Helsingin yliopiston eläinlääketieteellisessä tiedekunnassa eläinlääketieteen lisensiaatin perustutkintoa tai eläinlääketieteen jatkotutkintoa suorittavat yksityishenkilöt. Kannatusjäsenet hyväksyy yhdistyksen hallitus. Jäsen menettää jäsenyytensä valmistuttuaan tiedekunnasta tai laiminlyötyään jäsenmaksunsa maksamisen.

Syksyllä 2004 EKY siirtyi tiedekunnan mukana Hämeentieltä Viikin kampukselle. Pitkään ekyläisiä palvellut EKY-talo vaihtui samalla Viikin uuteen kerhotilaan, joka sai nimekseen Kuopio. Kerhotilassa järjestetään teemailtoja, yhdistyksen ja hallituksen kokoukset ja muita tapahtumia sekä spontaaneja juhlia. Kuopiossa jäsenistön käytettävissä on mm. keittiö, tietokone, biljardipöytä ja piano.

Postiosoite
Eläinlääketieteen Kandidaattiyhdistys EKY ry.
(Etunimi Sukunimi)
00014 Helsingin yliopisto