Ajankohtaista

Hei eläinlääkishakija! Tulitko etsimään motivaatiotasi EKYn sivuilta?

Helsingin yliopisto ylläpitää Fuksivuosi Viikissä -blogia, josta voit lukea sekä eläinlääkisläisten että muiden viikkiläisten kirjoituksia ensimmäisestä opiskeluvuodesta. Blogista löydät ajankohtaisten opintokuvausten lisäksi myös pääsykoevinkkejä. 

Hauskoja lukuhetkiä ja onnellista odotusta 2019! Tuutorit kurkkivat jo pian ikkunoiden takana.

 

ELÄINLÄÄKIKSEN SPEKSI ESITTÄÄ PELASTAKAA IHMISMIES NAKULLERVO!

Esitykset 22.4.2018 ja 23.4.2018 @ Kulttuuriareena Gloria
Facebook
Instagram

BREAKING! Seuraa maailman harvinaisinta villi-ihmistä livenä! 

"Kesyihminen (Homo sapiens domesticus somesticus) eli koti-ihminen (joskus myös vain ihminen, kansanomaisesti tyyppi, jäbä) on alkuihmisestä (Homo sapiens vulgaris) polveutuva domestikoitu muoto. Ihminen on bipedaali kädellisten lahkoon kuuluva nisäkäs, jonka arvioidaan erkaantuneen korkeammista ihmisapinoista viimeistään kaksi miljoonaa vuotta sitten.

Kesyihmiset eivät ole ainoastaan lemmikkejä, vaan niiden taloudellinen merkitys on huomattava. Ihminen on erittäin sosiaalinen laji, joka tuottaa märehtimästään sosiaalisesta mediasta vielä tuntemattomalla tavalla erilaisia hyödykkeitä, mm. meemejä, moraalista paniikkia, pöhinää, ähinää, pyllyselfieitä, ininää, kitinää, galluptuloksia, myötähäpeää ja kymmenen asiaa, joita et tiennyt orgasmista."

 

Hyvä pääsykokelas,

Olet ehkä aina halunnut eläinlääkäriksi. Olet kotoisin maatilalta, aina ollut hevosharrastaja, ollut tutustumassa työelämään eläinlääkärin vastaanotolla, nähnyt rakkaan lemmikkisi heräävän henkiin vaativan toimenpiteen jälkeen, palauttanut kauppaan väärin merkittyjä elintarvikkeita tai ehkä syönyt niitä väärin merkittyjä elintarvikkeita. Ehkä vanhempasi, isovanhempasi, isoisovanhempasi ja heidän vanhempansa ovat olleet eläinlääkäreitä, ja ehkä sinäkin haluaisit kovasti olla. Ehkä eläinlääkärin ammatti on aina ollut unelmasi tai ehkä se pälkähti päähäsi ihan hetken mielijohteesta. Ehkä sinä olet tuleva arkkiatri tai -bakteeri. Ehkä intohimosi liittyy näyttelyihin. Ehkä tykkäät harrastuskoirista tai kissoista, lampaista tai lehmistä – mikseipä pupuistakin? Ehkä haluat lääkitä työksesi käärmeitä. Ehkä mielesi tekee rahaa, roppakaupalla arvostusta ja takuuvarmaa työpaikkaa. Mikä syysi hakea onkaan, se on oikea.

Olet tehnyt hirveästi töitä tai lukenut intensiivisesti viikon verran. Ehkä haet ensimmäistä kertaa tai sitten kuudetta. Ehkä olet käynyt kaikki rahalla saatavat valmennuskurssit tai sitten hakenut vain kylmiltään. Ehkä eläinlääkis on ensimmäinen hakukohteesi, ehkä ei.

Huolimatta lähtökohdistasi haluamme toivottaa sinulle roppakaupalla onnea koitokseen! Te olette kaikki tervetulleita tänne.

Rakkaudella,
EKY:n hallitus 2017

Kirjaudu

Kirjaudu

 
 
Back to top