Orientoivan viikon iltaohjelmisto alkoi perinteisesti maanantaina Kuopiossa järjestettävillä nyyttäreillä. Varsat olivatkin sankoin joukoin paikalla ja ylemmiltäkin vuosikursseilta ilmaantui illanviettoon mukavasti väkeä. Koska sää ei hellinyt meitä vaan koko illan satoi rankasti, leikimme tutustumisleikkejä pääosin sisällä.

Uskaltauduimme kuitenkin myös pihalle, sillä Kuopiossa alkoi olla sille ominainen lämmin ja tiivis tunnelma. Booli tietysti upposi illanistujaisissa odotetulla menestyksellä tai jopa odotettua paremmin. Varmasti kaikki saivat paljon uusia tuttavuuksia, koska päivän aikana ei ollut ehditty juurikaan tutustumaan muihin kuin omaan tutor-ryhmään. Varsinkin nimiä tuli maanantain aikana opittua varmasti ylivoimaisesti eniten.

Orientoivan viikon tiistain iltaohjelmaksi valitsimme jo ilmeisesti perinteeksi käyneen Suomenlinna-piknikin. Hyvässä säässä meidän tuutoreiden lisäksi lauttaan ahtautuikin suuri joukko innokkaita uusia eläinlääkärin alkuja koirineen. Suomenlinnassa päädyimme isolle nurmialueelle, jossa vietimme aikaa evästämällä ja tutustumalla toisiimme. Pariin otteeseen vedimme myös muutamia leikkejä, kuten ponileikin, raviradan sekä pari erilaista tutustumisleikkiä. Varsat tuntuivat pitävän leikeistä kovasti ja osa ilmaisikin heti ääneen olleensa tyytyväisiä. Lähdimme takaisin lautalle jo ennen iltayhdeksää, noin reilun parin tunnin Suomenlinna-visiitin jälkeen. Valitsimme tarkoituksella lyhyemmän ja rauhallisemman iltaohjelman sillä moni varsa tuntui olevan edellisen illan bileistä vielä hieman väsynyt ja edessä oli vielä pitkä viikko kera monien bileiden. Tämä ratkaisu tuntui olevan kaikkien mieleen.

Orientoivan viikon keskiviikko-ohjelmaan kuului perinteinen kalliokierros. Kalliokierroksella tutustutimme varsoja useisiin eri kallion baareihin ja pidimme hauskaa isolla seurueella. Kierroksen baareiksi valikoitui muutamien sattumuksien kautta Lepakkomies, Pääkonttori, All Star Sports Bar&Grill, Madame Kurvi ja Loosister. Baarit hellivät yli 60-henkistä osallistujakuntaa huokeilla tarjouksillaan, eikä mielettömästä tunnelmasta ollut koko iltana puutetta. Varsojen lisäksi mukana oli varteenotettava joukko myös ylemmillä vuosikursseilla opiskelevia. Kierroksen viimeisen baarin jälkeen jatkoille Kuopioon lähti yli 20 hengen ryhmä. Kuopiossa jatkot venyivät vielä pitkään pikkutunneille mukavalla määrällä osaanottajia.

Torstaina varsoja saapui suurin joukoin Kuopiolle Royal Caninin sponsoroimaan pizza-iltaan. Pizzojen kadottua nälkäisten eläinlääkisläisten suihin saimme pienen infopläjäyksen Royal Caninista, jonka jälkeen esittäytyi EKY:n hallitus ja virkailijat. Illan myötä kaikilla oli mahdollisuus käydä läheisellä C-grundilla Viikin kampuksen fuksibileissä, joissa meno oli kuulemma melkoisen mahtava. Iltaan kuului myös runsaasti seura- ja juomapelejä, joista viimeisimpänä oli suuri ottelu jononmuodostuspelin muodossa, jossa varsojen, tuutorien ja vanhempien opiskelijoiden joukkueet ottivat keskenään yhteen. Ylivoimaisen voiton vei tuutorien joukkue. Ilta Kuopiolla jatkui myöhään rennossa hengessä, ja meininki oli katossa.

Perjantaina vuorossa oli perinteinen peli-ilta. Varsoja saapui paikalle yllättävän sankoin määrin ja illan aikana saatiinkin hyvät kisailut pystyyn. Kulutetuin peli taisi olla Party Alias, jota pelattiin useaan kertaan eri kokoonpanoilla. Myös Huhupuheita-piirrustuspeli ilostutti monia ja samoin Eläinpyramidi taisi koristaa pöytää koko illan. Lauantaina kokoonnuimme jälleen Kuopioon, ja vuorossa oli rentoa oleskelua sekä juomapelejä. Ohjelmassa oli myös tietovisailua ja tarinaleikkejä. Lopuksi fiilikset kattoon nosti flipcup-peli, jossa nopeus on valttia. Sitten lähdimmekin kohti keskustan baaria Ugglaa, jossa bailasimme myöhään yöhön.

Lotta Markkanen, vastuututor

 

Kirjaudu

Kirjaudu

 
 
Back to top