Hallitusblogi 2/2019: Kuopiosta ja kokouskeskusteluista

Selviä kevään merkkejä on näkyvillä jo useita: vuosijuhlista on selvitty ja selvitty (kiitos suunnattomasti kaikille vuosijuhlien kanssa auttaneille), speksikin on valitettavasti takanapäin (kiitos yleisölle), punkkilääkekeskustelu käy kuumana (Onko kliininen borrelioosi myytti?) ja koirankakat kismittävät (”100% on kerättävä, jotta suolinkaisten määrä vähenee.” Anu Näreaho 2018). Monilla kevät oireilee myös pesänrakennusvimmana, kuten muutamilla EKY-aktiiveilla!

Tuossa taannoin saimme nimittäin hallituksen tilavastaava Helena Hirvosen kanssa luentotauolla oivalluksen: Kuopiolle voisi operoida kesän aikana jonkinmoisen kasvojenkohotuksen! Kuopiossa on jo tällaisenaan monia päteviä elementtejä, joita jalostamalla tilasta saa ainakin rahtusen toimivamman ja yleisilmeestä ryhdikkäämmän. Sisustuksen siistimisen lisäksi tilan IT- ja audiovisuaalisia järjestelmiä kehitetään, jotta tilan käyttö sekä luentotapahtumissa että vapaamuotoisemmissa pippaloissa on jouhevampaa. Kaikki tämä toteutetaan tietenkin Kuopsan kotoisa tunnelma ylläpitäen!

 Vanhat sohvat pois uusien tieltä!

Nyt jo kevään aikana Sortti-asemalle kuskattiin esimerkiksi muutamia käyttöikänsä ylittäneitä sohvia ja tilalle hankittiin uusia. Myös muutamia muita uusia elementtejä on ilmaantunut Kuopioon. Ennen kesää ei tule huolestua, mikäli jotkin sisustusratkaisut vaikuttavat omituisilta. Asiat löytävät lopullisen paikkansa kesän aikana, kun projektin nikkarit eli allekirjoittanut ja Helena A. Hirvonen pääsevät toden teolla vauhtiin! Kasvojenkohotus suoritetaan uudistamalla vanhaa ja hankkimalla edullisesti (tai ilmaiseksi) hyväkuntoisia käytettyjä huonekaluja. Työvoimana toimii jo mainitut ja paikalle oikeaan aikaan osuvat satunnaiset onnekkaat. Kuopion tilanteen takia jäsenistöltä vaadittavista toimista tiedotetaan pian!

EKY:n hallitus treffaili taas dekaania muutamaan otteeseen. Näissä tapaamisissa puhutti niin ikään ensimmäisessä blogitekstissäni mainitsemani ESEVT-arviointi. Kultakin vuosikurssilta tarvitaan ensi syksyksi neljästä viiteen opiskelijaa englanninkielisiin haastatteluihin vastaamaan arvioijien kysymyksiin. Ennen haastattelua tulee tutustua tiedekunnan koostamaan englanninkieliseen itsearviointiraporttiin, jotta tietää vähän mistä on kyse. Kursseilta 75, 74 ja 73 on haalittu kasaan jo kohtuullinen edustus, mutta muiden kurssien edustajat saavat mielihyvin ilmoittautua! Samoin kuin sinä sisäänpääsystäsi varma pääsykokeisiin pänttääjä eli ensi lukuvuoden varsa, sinuakin tarvitaan arviointiin avuksi ensi syksynä!

Teea Saaristo, EHYTin osastonjohtaja Mari Nevas ja dekaani Antti Sukura vuosijuhlatunnelmissa.

Dekaanin tapaamisissa keskusteltiin myös harjoitteluista, painottuen tällä kertaa teurastamoharjoitteluihin. Tiedekunnalla ei valitettavasti ole mahdollisuuksia täyttää opiskelijoiden toivetta esimerkiksi rahallisesta tuesta harjoittelun aiheuttamiin kustannuksiin. Yleisesti yliopiston talous ei ole kovin hyvällä tolalla, joten eläinlääketieteellisen tiedekuntakin tuntee tilanteen niskakarvoissaan.

Teurastamoharjoittelusta ja sen ongelmista keskustellaan tiedekunnan kanssa lähes vuosittain, ja asiaa on todella pyritty parantamaan. Merkittäviä jo tekemättömiä muutoksia harjoitteluun ei nykyisen lainsäädännön puitteissa voida tehdä, sillä eläinlääkärin pätevyyden saavuttaakseen on suoritettava tietyn verran harjoitteluja, ja tiedekunnan mukaan nykyiselläkin harjoittelun pituudella alaraja saavutetaan juuri ja juuri. Tulevaisuudessa asia voi kuitenkin kehittyä, mutta tällöin kyseessä on todennäköisesti suuremman mittakaavan muutos eläinlääkärin oletuspätevyyteen. Tällä hetkellä teurastamoharjoittelusta voi hyväksilukea viikon suorittamalla kuukauden pituisen harjoittelun Ruokavirastossa.

EKY ja tiedekunta päättivät myös toistaa viimevuotisen yhteistyössä laatimansa hyvinvointikyselyn. Muistakaahan kaikki vastata kyselyyn määräpäivään mennessä! Näin saadaan kattavaa ja arvokasta tietoa tiedekuntamme opiskelijoiden hyvinvoinnin tilanteesta. Faktatiedon avulla on helpompaa saada aikaan konkreettisia toimia, jotka tarpeen niin vaatiessa parantaisivat tilannetta.

Näihin kuviin, tunnelmiin ja vapun odotuksiin! Kilistellään sitten Varsapatsaalla tai missä ikinä törmätäänkään! Mutta ei kovin hurjasti, ettei lasit hajoa. Siis aurinkolasit. Toivottavasti on sellaiset kelit, että tarvitsee aurinkolaseja!

Terveisin

Teea Saaristo

EKY:n hallituksen puheenjohtaja 2019

puheenjohtaja(a)eky-ry.fi

 

ps. Pääsykokeeseen pänttääjät: pitäkää tsemppi päällä, mutta muistakaa myös levätä! Lihas kasvaa levossa (Jokainen lihasasiantuntija ikinä ja sen kaverit et al. ajasta ikuisuuteen) ja aivo on lihas (Securitas-turvallisuusalanyrityksen rekrymainos 2019).

Kirjaudu

Kirjaudu

 
 
Back to top