HELP

HELP on Helsingin yliopiston ylioppilaskunnassa toimiva puoluepoliittisesti sitoutumaton edustajistoryhmä, jonka taustalla ovat suomenkielisten oikeustieteen opiskelijoiden ainejärjestöt Pykälä sekä Justus, Lääketieteenkandidaattiseura LKS, Eläinlääketieteen Kandidaattiyhdistys EKY ja Hammaslääketieteenkandidaattiseura HLKS. HELP toimii vaalirenkaana HYYn edustajistovaaleissa, jotka järjestetään kahden vuoden välein.

Vaaleilla valitaan HYYn korkein päättävä elin eli 60 henkinen edustajisto. HELP vaikuttaa HYYn edustajiston ja hallituksen lisäksi mm. HYYn valiokunnissa sekä HYY yhtymän omistajahallinnossa.

HELP toimii ylioppilaskunnassa opiskelijoiden etujen puolestapuhujana opinto- ja sosiaalipoliittisissa asioissa sekä järjestöasioissa. Useimpien muiden ryhmien keskittyessä ensisijaisesti järjestöjen etujen puolustamiseen, HELP ajaa ylioppilaskunnassa nimenomaan jäsenten eli opiskelijoiden asiaa.

Ylioppilaskunta suurena ja raskaana organisaationa kehittyy hitaasti, ja suunnan muuttaminen ei tapahdu hetkessä: Maailma on tuskin valmis tämänkään hallitusvuoden jälkeen. Siksi HELP etsii aktiivisesti uusia toimijoita vaikuttamaan opiskelijoiden edunvalvontaan. Olemme kasvava ja ketterä ryhmä jonka toimintaan voi osallistua mielekkäästi, vaikka ei kaikkea aikaa yliopistopolitiikalle haluaisikaan uhrata. HELPillä on kaikille jotakin tarjottavaa.

HELP tarjoaa tiukkaa poliittista osaamista, vaikuttavia urapolkuja, verkostoitumista ja vaikutusmahdollisuuksia. Vastapainona on tietenkin hauskanpito, innokas tekeminen ja yhteen hiileen puhaltaminen sekä poikkitieteellisyys, joka on iso osa HELPin toimintaa.

Jos kiinnostuit, ota rohkeasti yhteyttä HELPin puheenjohtajaan, tai kehen tahansa EKYn HELPiläiseen. HELPissä opit organisoimista, puheiden pitämistä ja poliittista retoriikka. Se on myös mahtava tilaisuus päästä tutustumaan oikkareihin, hammaslaisiin ja lääkisläisiin. HELP:in jännittävän poikkitieteellinen lääkärimafia on tutustumisen arvoinen joukkio. HELP yourself, join HELP!

ekYLÄISET HELPISSÄ 2021

Varsinaiset jäsenet: